BT güvenliğine neden İhtiyaç duyulur?

Bilgisayar korsanlarının her geçen gün daha zeki hale gelmesi, dijital varlıklarınızın ve ağ cihazlarınızın güvenliğini sağlama gerekliliğini daha da kritik bir noktaya taşıyor. Bilişim teknolojileri güvenliği, kuruluşunuzu olumsuz etkileyebilecek kötü niyetli tehditlerin ve olası güvenlik ihlallerinin önlenmesinde hayati bir rol oynar. Şirket içi ağına erişim sağlandığında, BT güvenliği, yalnızca yetkili kullanıcıların hassas verilere erişmesini ve bunlar üzerinde değişiklik yapabilmesini garanti altına alır. Aynı zamanda kuruluşunuzun verilerinin gizliliğini korumak için etkili bir şekilde çalışır.

Bilgi dünyanın en kıymetli hazinesidir.

Codemerge, farklı uzmanlık alanlarına sahip, kurumsal firmaların bilgi işlem departmanlarında yöneticilik ve teknikerlik tecrübesi bulunan profesyonellerden oluşmaktadır. Bu yetkinliklerimiz ve biriktirdiğimiz bilgi sayesinde kurulum, konfigürasyon ve danışmanlık hizmetleri sağlamaktayız.

Fortinet ürün ailesi çözümleri

Encryption ve Dlp çözümleri

İş sürekliliği Çözümleri

Anlık ve periyodik yedekleme çözümleri

BT güvenliği türleri nelerdir?

Ağ güvenliği, izinsiz veya kötü niyetli kullanıcıların ağa erişimini engellemek için uygulanan bir önlemdir. Bu sayede ağın kullanılabilirliği, güvenilirliği ve bütünlüğü korunur. Bu tür bir güvenlik, potansiyel bir saldırganın ağdaki verilere erişmesini engellemek açısından kritik öneme sahiptir. Aynı zamanda, kullanıcıların ağa erişim veya ağı kullanma kabiliyetlerinin olumsuz şekilde etkilenmesinin de önüne geçer.

İnternet

İnternet güvenliği, tarayıcılarda gönderilen ve alınan bilgilerin korunmasını ve web tabanlı uygulamaları içeren ağ güvenliğini içerir. Bu korumalar, gelen internet trafiğini kötü amaçlı yazılım ve istenmeyen trafiğe karşı izlemek için tasarlanmıştır. Bu koruma, güvenlik duvarları, kötü amaçlı yazılım önleme ve casus yazılım önleme şeklinde olabilir.

Uç nokta

Uç nokta güvenliği, cihazların korunmasını cihaz düzeyinde sağlayan bir çözümdür. Bu kapsamda güvenlik altına alınabilecek cihazlar arasında cep telefonları, tabletler, dizüstü bilgisayarlar ve masaüstü bilgisayarlar yer alır. Uygulanan uç nokta güvenliği, cihazların kuruluşunuz için risk oluşturabilecek zararlı ağlara bağlanmasını engeller. Gelişmiş kötü amaçlı yazılım koruma sistemleri ve cihaz yönetim yazılımları ise uç nokta güvenliği uygulamalarına örnek olarak gösterilebilir.

Uygulama

Uygulama güvenliği, uygulamaların geliştirilme sürecinde olabildiğince güvenli bir şekilde kodlanmasını hedefler ve saldırılara karşı savunmasız olmalarını önlemeye katkı sağlar. Bu ekstra güvenlik katmanı, uygulamanın kodunun analiz edilmesini ve yazılımda ortaya çıkabilecek güvenlik açıklarının tespit edilmesini içerir.